Турция е информирала австрийските власти миналата година подробно за терориста от Ислямска

...
Турция е информирала австрийските власти миналата година подробно за терориста от Ислямска
Коментари Харесай

Турция е предупредила Австрия за нападателя във Виена |

Турция е информирала австрийските управляващи предходната година в детайли за терориста от " Ислямска страна ", виновен за нападението във Виена, съобщи Анадолската организация, базирайки се на източници от сигурността.

Нападателят Куйтим Фейзула, австрийски жител, е бил засечен на 1 септември 2018 година при идването си в Истанбул от Виена, заяви Дирекцията по сигурността на Турция, оповестява Българска телеграфна агенция, като цитира Анадолската организация.

Проведеното взаимно следствие на разследващите и контратерористичните екипи е посочило, че терористът, който е минал незаконно в Сирия през турския окръг Хатай, има желание да се причисли към Ислямска страна.

Мъжът е бил задържан на 18 септември 2018 година и след съответната правосъдна процедура е бил депортиран в Австрия на 10 януари 2019 година от миграционните управляващи в окръг Хатай.

Турските управляващи са споделили с австрийските си сътрудници информация, в която се разказва в детайли организационната принадлежност на Фейзула и напъните му да се причисли към ИД.

Най-малко четирима души починаха, а 22 бяха ранени при терористичното нахлуване в австрийската столица в нощта на 2 ноември.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР